Scoici stir-fry cu sparanghel

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Scoici stir-fry cu sparanghel
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Se pot folosi atat scoici proaspte, cat si congelate. Scoicilor proaspete li se indeparteaza mai intai cochiliile, inainte de a fi gatite.
stelute
Ingrediente : 225 g scoici 2 lingurite sare 225 g sparanghel 3 linguri ulei de alune 55 g muguri de bambus din cutie, spalati si taiati julienne 1 morcov mic, taiat rondele subtiri 4 felii subtiri de radacina proaspata de ghimbir 1/4 lingurita piper alb 2 linguri vin de orez Shiaoxing 2 linguri zeama de carne de pasare (sau preparata cu cubulete de concentrat) 1 lingurita ulei de susan
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se presara socicile cu 1 lingurita de sare si se lasa sa stea 20 de minute.
Se curata sparanghelul, indepartand capetele tari. Se taie bucatele de 5 cm lungime si se oparesc intr-o cratita mare, in apa clocotita, timp de 30 de secunde. Se scurg si se pun deoparte.
Intr-un wok fierbinte, se incinge 1 lingura de ulei si se prajesc scoicile, la foc iute, amestecand continuu, 30 de secunde. Se scurg de ulei si se pun deoparte.
Intr-un wok curat si fierbinte se incinge o alta lingura de ulei si se prajeste sparanghelul impreuna cu mugurii de bambus si morcovii, circa 2 minute. Se asezoneaza cu restul de sare si se scurge uleiul din wok.
Se adauga uleiul ramas, se adauga ghimbirul si se stir-fry pana ce incepe sa miroasa. Se aduc din nou scoicile in wok si se amesteca cu piper alb, vin Shiaoxing si zeama de carne. Se acopera wok-ul si se gateste 2 minute, apoi se adauga uleiul de susan, se amesteca si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.