Scoici umplute cu legume si bacon

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Scoici umplute cu legume si bacon
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg scoici 300 g tomate coapte 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cubulete 1 fir de patrunjel tocat marunt 50-100 g parmesan ras un catel de usturoi 4 felii de bacon, fara soric, tocate pesmet ulei de masline extra virgin sare piper 1 ardei gras rosu taiat fasiute subtiri, pentru ornat rondele de lamaie, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala scoicile. Se fierb in apa la foc mic pana se deschid. Se indeparteaza scoicile si jumatatile goale de cochilie, cele care contin carne se pun intr-o tava.
Se decojesc rosiile dandu-le printr-un jet de apa fierbinte. Se indeparteaza semintele, se toaca, se amesteca cu patrunjel tocat, ardei gras, parmesan, bacon, usturoi, sare si piper. Se adauga ulei si cateva linguri de pesmet pentru consistenta. Se umple fiecare cochilie cu aceasta mixtura, se mai stropeste deasupra cu putin ulei. Se coc aproximativ 10 minute.
Se asaza rondelele de lamaie pe un platou, peste fiecare rondela sa asaza cate o jumatate de scoica umpluta; se orneaza cu firisoare de ardei gras rosu.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.