Scoici umplute cu orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Scoici umplute cu orez
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 30 de scoici 3 cepe medii 1 lingurita de zahar 1/2 cana cu ulei de masline 2 1/2 cani cu apa fierbinte 1 lamaie 2 foi de hartie cerata sare umplutura cu orez (vezi reteta mai jos) felii de lamaie (pentru ornat) marar tocat (pentru ornat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se freaca cochiliile scoicilor cu un cutit sau cu o perie de sarma. Se lasa la inmuiat in apa, in timp ce se prepara umplutura cu orez.
Se deschide fiecare cochilie cu un cutit, avand grija sa nu se desprinda de tot cele doua jumatati. Se spala si se lasa la scurs.
Se introduce in fiecare scoica o lingura de umplutura si se inchide. Se transfera cepele pe fundul unei cratiti mari. Se umezeste o foaie de hartie cerata, se stoarce si se asaza peste ceapa.
Se aranjeaza scoicile in straturi uniforme. Se asaza peste scoici zaharul, sarea, apa fierbinte si uleiul de masline. Se curata lamaia de coaja si se feliaza; se adauga peste scoici. Se intinde deasupra o alta foaie de hartie cerata si se preseaza cu o farfurie, ca sa nu se ridice scoicile in timpul gatitului.
Se acopera si se pune pe foc; se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe inabusit 30 de minute, pana ce se evapora lichidul. Cand scoicile sunt gatite, cochiliile se deschid singure iar carnea scoicii nu va mai fi atasata de cochilie.
Se lasa cratita sa se raceasca. Se servesc scoicile cu feliute de lamaie si marar tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Umplutura de orez
Ingrediente : 3 cani cu orez 1 1/2 cana cu ulei de masline 1/2 cana cu seminte de pin 500 g ceapa, tocata marunt 2 lingurite de zahar 1 lingurita de ienibahar 1/2 cana cu stafide 3 cani cu apa 1 lingura de patrunjel, tocat 1 lingura de marar, tocat 1 lingurade menta, tocata sare
Indicatii : Se inmoaie orezul in apa timp de 30 minute, apoi se spala sub jet de apa. Se scurge.
Se inmoaie stafidele in apa calda.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga semintele de pin si se prajesc pana se rumenesc, la foc mediu.
Se adauga ceapa si se caleste. Se adauga orezul si se frige 4-5 minute, amestecand continuu.
Se adauga stafidele scurse de apa, sarea, ienibaharul si apa si se gatesc, la foc mic, cca. 15 minute. Cand s-a evaporat apa, se transfera orezul pe un platou.
Se adauga ierburile aromate tocate, se amesteca si se lasa sa se raceasca.