Senviciuri cu legume prajite

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Senviciuri cu legume prajite
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 ardei grasi rosii, taiati in sferturi, pe lungime, si curatati de seminte 4 baghete mici (frantuzesti sau similar), circa 125 g fiecare, taiate in jumatate pe orizontala 1 ceapa rosie, taiata feliute 2 dovlecei mari, circa 340 g in total, feliati pe diagonala 2-3 catei de usturoi, tocati 3 fire de oregano proaspat 1 lingura de ulei de masline extra virgin 150 g branza feta sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incalzeste grill-ul cuptorului la maxim si se coc ardeii, asezati cu partea cu coaja in sus, circa 10 minute, sau pana ce pielea incepe sa se rumeneasca. Se pun apoi ardeii intr-o punga de polietilena si se lasa sa stea 15 minute in propriul abur, pana ce se racesc indeajuns ca sa poata fi manuiti.
Intre timp, se prajesc putin feliile de bagheta, sub grill. Se scoate painea din cuptor si se pune deoparte, pe un fund de lemn.
Se pun ceapa, dovleceii si usturoiul in tava de sub grill. Se presara cu frunze de oregano si se stropeste cu putin ulei. Se asezoneaza legumele cu sare si piper si se gatesc 8-10 minute, pana se rumenesc uniform.
Se decojesc ardeii si se taie fasiute. Se aranjeaza ardeii si mixtura de dovlecei peste jumatatile inferioare de bagheta prajita, turnand deasupra sucul lasat de legume in tava. Se aranjeaza bucatile de bagheta in tava grill-ului, una langa alta.
Se faramiteaza branza feta peste legume si se coc senviciurile 3-4 minute, sau pana cand branza a inceput sa se rumeneasca. Se inchid senviciurile cu partile superioare ale baghetelor. Se taie baghetele in jumatate, oblic, si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.