Senviciuri cu somon fript si sos de maioneza cu busuioc

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Senviciuri cu somon fript si sos de maioneza cu busuioc
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lamaie, sucul de la 3 linguri frunze proaspete de busuioc, tocate 4 bucati de file de somon, fara piele, circa 85 g fiecare 2 1/2 linguri iaurt 2 1/2 linguri maioneza 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 4 chifle, circa 75 g fiecare sare piper negru macinat frunze de ruccola, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron adanc sucul de lamaie, 2 linguri de busuioc tocat, sare si piper. Se adauga fileurile de somon si se amesteca bine. Se acopera vasul si se lasa la marinat, in frigider, 30 de minute.
Intre timp, se amesteca intr-un castronel iaurtul, maioneza, coaja rasa de lamaie si 1 lingura de busuioc. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se acopera si se pastreaza la rece pana cand se foloseste.
Se incalzeste grill-ul. Se scot fileurile de somon din marinata si se asaza intr-o tava de copt captusita cu folie metalica. Se ung cu putina marinada, apoi se frig sub grill 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana cand sunt bine facute, iar carnea se desface usor; se ung din nou fileurile cu marinada, atunci cand se intorc. In acelasi timp, se coc si chiflele cateva minute, cat sa se rumeneasca putin.
Se despica chiflele in jumatate si se ung partile taiate cu maioneza cu busuioc. Se asaza un file de somon pe jumatatea inferioara a chiflei, iar deasupra sa se pun cateva frunze de ruccola. Se inchide chiflele cu jumatatea superioara si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.