Ingrediente :
4 jumatati de ciabatta, circa 150 g fiecare
12 felii subtiri de carne pentru friptura, circa 340 g in total
2 linguri ulei de masline extra virgin
3 linguri pasta de masline (tapenade)
4 rosii, circa 340 g in total, feliate
45 g frunze de ruccola
sucul de la o jumatate de lamaie
sare si piper
Bucatarie etnica :
italiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 20 minute
Indicatii :
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se coace ciabatta timp de 8-10 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scoate painea din cuptor si se pastreaza la cald. Se incinge un gratar de fonta sau o tigaie teflonata. Se asezoneaza feliile de friptura cu sare si piper, dupa gust. Se unge tigaia cu ulei, apoi se adauga feliile de friptura, in transe daca este necesar, si se gatesc 30 de secunde pe fiecare parte ca sa fie in sange, sau 1 minut ca sa fie bine facute. Se taie in jumatate fiecare bucata de ciabatta, pe lungime. Se unge jumatatea de jos a fiecarei bucati cu pasta de masline. Se acopera cu felii de rosie, iar peste acestea se pun feliile de friptura. Se amesteca frunzele de ruccola cu suc de lamaie. Se asaza deasupra feliilor de carne, apoi se stropesc cu sosul din tigaie, dupa care se inchide senvisul cu cealalta jumatate de ciabatta. Se serveste imediat alaturi de alte frunze de ruccola si feliute de rosie.