Serbet de migdale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / inghetate si sorbeturi
Serbet de migdale
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Este mai bine sa folositi migdale intregi, decat gata macinate; veti obtine gust, aroma si textura net superioare. In India, astfel de serbeturi reci se servesc la ocazii speciale, in timpul festivalurilor religioase.
stelute
Ingrediente : 2 cani cu migdale intregi 2 linguri de zahar 1 1/4 cana cu lapte 1 1/4 cana cu apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 12 ore 45 minute
Indicatii :

Se inmoaie migdalele intr-un castron cu apa, cel putin 3 ore, preferabil peste noapte.
Se toaca migdalele cu un cutit mare, ascutit. Se pune apoi tocatura intr-o piua si se piseaza pana se obtine o pasta omogena.
Se adauga zahar si se piseaza din nou, pana ce este incorporat in pasta de migdale.
Se adauga laptele si apa si se amesteca bine; se poate folosi si un blender.
Se transfera serbetul intr-un castron mare si se raceste in frigider minim 30 de minute. Inainte de a-l servi, se amesteca bine de tot cu o lingura.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.