Sfouf

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Sfouf
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Sfouf este o reteta populara in Maroc, unde este cunoscuta si sub alte denumiri: selou, sau zameta.
stelute
Ingrediente : 500 g faina 500 g migdale ulei, pentru prajit 1,5 kg seminte de susan 2 linguri de scortisoara, macinata 1/2 lingurita de nucsoara 1/2 lingurita de mastic 250 g unt 1/2 lingurita de seminte de anason, macibate 500 g miere 100 ml apa de flori de portocal
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se pune faina pe o tava de copt si se rumeneste 10 minute in cuptor. Se cerne apoi pe un platou.

Se decojesc migdalele si se prajesc 5 minute intr-o tigaie cu ulei incins. Se scurg. In alta tigaie, se prajesc fara ulei semintele de susan timp de 5 minute.

Se pun in blender 500 g de seminte de susan, iar restul se pune deoparte. Se adauga migdalele si se proceseaza.

Se pune mixtura din blender pe platoul cu faina rumenita. Se adauga scortisoara, nucsoara, mastic, unt topit, anason, miere si apa de flori de portocal. Se amesteca si se framanta bine ca mixtura sa fie omogena.

Se distribuie 500 g de seminte de susan prajite pe fundul unei tavi de copt, in strat uniform. Se tavaleste mixtura din platou peste seminte, ca sa fie acoperita cat mai uniform. Se obtine astfel un sfouf.

Se preseaza sfouf-ul cu palmele, apoi se taie fasii, pe lungime, dupa care se taie fasiile ca sa se obtina patrate egale. Se lasa desertul sa se intareasca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.