Shabu-shabu

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Shabu-shabu
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Carnea si vegetalele sunt gatite rapid in bulion de legume, iar lichidul rezultat este servit ca supa la sfarsitul mesei.
stelute
Ingrediente : 400 g bucata pulpa slaba de vita, curatata de grasime 10 cm bucata de ridiche alba (mooli sau daikon) 200 g ciuperci shiitake, feliate 200 g pak choy, taiata fasii 8 fire de ceapa verde, taiate rondele 200 g muguri de fasole soia 300 g taitei subtiri chinezesti, cu ou 1 lingurita de ulei de susan 1,2 litri bulion de legume (preparat din cubulete de concentrat) 2 linguri de sos de peste 3 linguri de shoyu (sos de soia japonez) 2 linguri de suc de lamaie 2 linguri de sos de chili, sau dupa gust 2 cepe verzi, tocate marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se infasoara carnea in folie transparenta si se lasa in congelator 50 de minute, sau pana ce aproape se congeleaza.
Intre timp, se curata de coaja ridichea alba, se feliaza transversal, iar feliile se taie triunghiuri sau romburi. Se aranjeaza impreuna cu ciupercile, pak choy, ceapa verde si mugurii de fasole pe 4 farfurii individuale. Se acopera cu folie si se pun la rece.
Se fierb taiteii intr-o oala cu apa clocotita timp de 3 minute, sau conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg, se amesteca cu ulei de susan si se adauga pe farfurii.
Se scoate carnea din frigider si se taie transversal in felii subtiri. Se aranjeaza pe farfurii, langa vegetale. Se tine totul acoperit cu folie si la rece, pana in momentul in care se serveste. Se amesteca ingredientele pentru sosul de ardei iuti si se toarna in 4 castronele mici. Acestea se pun deoparte.
Cand se serveste, se incinge bulionul de legume pana da in clocot, apoi se adauga sosul de peste. Se toarna dupa aceea intr-un vas pentru fondue, pus deasupra unei flacari, in centrul mesei, ca lichidul sa fie tinut la punctul de fierbere. Fiecare persoana pune in supa clocotita cateva felii de ciuperci si ridichi, ceapa verde, muguri de bambus si feliute de carne si le gateste 30-60 de secunde, apoi adauga pak choy si taitei si mai gateste totul inca 30 de secunde. Cu o spumiera, transfera taiteii, carnea si vegetalele in castronele individuale de servit. Imbucaturile luate cu betisoarele se inmoaie in sosul de ardei iute.
Se continua astfel pana ce toate ingredientele au fost gatite, apoi se toarna supa in castronelele individuale. Se asezoneaza dupa gust cu sosul ramas si se soarbe.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.