Shakshuka

Cautare:
SMS Fotbal
/ fel principal
Shakshuka
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg rosii date pe razatoare 4 cepe mari, taiate pestisori 150 g carne tocata de vita 6 oua 1 ardei iute 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de chimen 1 lingura busuioc uscat 1 lingurita cimbru uscat sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : evreiasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 5 minute
Indicatii :

Se caleste ceapa in ulei, intr-o cratita, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Se adauga carnea si se soteaza, amestecand ocazional, pana ce este facuta (cca. 10-15 minute).
Se adauga rosiile, ardeiul iute, chimenul si cimbrul. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba cca. 30 de minute, sau pana ce sosul scade la jumatate.
Se adauga busuiocul si se amesteca. Se sparg cele 6 oua, unul cate unul, si se adauga in mixtura din cratita (ca la prepararea ochiurilor).
Se acopera din nou si se gateste 5 minute, pana ce albusul oualelor se intareste.
Se serveste fierbinte, ornata cu frunze proaspete de menta sau busuioc, cu pitta (lipie din Orientul Mijlociu).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.