Shawarma de pui

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Shawarma de pui
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/2 cana de otet 1/2 cana de iaurt 2 lingura de ulei de masline sare si piper, dupa gust 1 lingurita de amestec baharat (vezi reteta mai jos) 1/4 lingurita de cardamom, pudra 8 pulpe de pui, dezosate 1/2 cana de tahini 1/2 lingurita de usturoi, zdrobit 2 linguri de zeama de lamaie 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat 4 rosii medii, feliate 1/2 cana de ceapa, tocata 4 cani de salata, tocata 8 paini pitta 1/2 cana de alune prajite (pentru ornat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 4 ore 50 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron otetul, 1/4 cana iaurt, 1 lingura ulei, amestecul baharat, cardamom, sare si piper. Se pun la marinat in acest amestec pulpele de pui. Se amesteca bine in lichid, se acopera si se lasa la marinat cel putin 4 ore.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Intr-un vas mic se amesteca tahini, 1/4 cana iaurt, usturoiul, zeama de lamaie, 1 lingura ulei masline si patrunjelul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se acopera si se lasa la frigider.
Se da la cuptor puiul, in marinata, pentru 30 de minute, intorcand o data bucatile, acoperit. Se adauga alunele, se descopera si se mai lasa inca 10 minute, ca sa se rumeneasca. Se scoate carnea si se taie fasii.
Se asaza carnea, rosiile, ceapa si salata pe lipiile pitta. Se ruleaza si se asezoneaza cu sosul de tahini.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.