Shish kabab

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Shish kabab
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
In mod traditional, aceste frigarui de chiftele de miel de frig pe gratar, dar se poate folosi si un gratar de fonta sau grill-ul din aragaz. Se servesc cu sosuri raita (iaurt cu legume, verdeturi si condimente).
stelute
Ingrediente : 450 g carne tocata de miel 2 linguri otet de vin rosu frunze proaspete de coriandru, tocate 1 ceapa medie, tocata marunt 2 ardei iuti verzi, tocati marunt 2 linguri iaurt 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita garam masala 1 lingurita seminte de coriandru, macinate 1 lingurita seminte de chimion, macinate 1/2 lingurita sare 1 lingurita boia iute 1/2 lingurita ienibahar macinat boia dulce, pentru ornat feliute de lamaie, pentru ornare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 10-12 bucati Durata : 4 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca carnea cu otetul si se lasa sa stea minim 3 ore, ca sa se fragezeasca.
Intre timp, se amesteca intr-un castron ceapa, ardeii iuti si coriandrul tocat.
Intr-un castron separat, se amesteca iaurtul cu ghimbir, usturoi, chimion, coriandru macinat, sare, boia, ienibahar si garam masala. Se amesteca apoi cu mixtura de ceapa.
Se adauga combinatia de mai sus in castronul cu carne tocata si se amesteca bine, folosind mainile. Se imparte mixtura in 10-12 portii egale. Se ruleaza fiecare portie, cu degetele, in jurul unei frigari metalice, presand-o usor, in mod uniform.
Se frig aceste shish kabab sub grill, sau pe un gratar de fonta, umezindu-le, din cand in cand, cu ulei. Se presara cu boia dulce si se orneaza cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.