Shorba cu perisoare de porumbel

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / pasare
Shorba cu perisoare de porumbel
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 porumbei, fiecare circa 450 g 1 albus de ou 100 g morcovi, taiati cubulete 2 cepe, taiate cubulete 100 g praz, taiat cubulete 100 g tulpina de telina, taiata cubulete 1/2 legatura de patrunjel, tocat 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 lingurita de curcuma 100 g taitei sare piper negru, proaspat macinat 1 tulpina de cimbru 1 foaie de dafin 1 catel de usturoi 1 tulpina de telina 2 tulpini de patrunjel 2 tulpini de coriandru patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se curata porumbeii, se dezoseaza si se scoate carnea de pe piepti. Carcasa se pastreaza pentru a prepara zeama de carne.
Se indeparteaza pielea de pe piepti si se taie acestia cubulete. Se toaca intr-un procesor si se amesteca cu albusul de ou. Se pastreaza la cald.
Pentru a prepara zeama de carne, se pun carcasele de porumbei intr-o oala mare impreuna cu tulpina de cimbru, foaia de dafin, catelul de usturoi, tulpinile de telina, patrunjel si coriandru. Se acopera toate ingredientele cu apa si se asezoneaza cu sare si piper. Se fierbe lichidul 20 de minute, dupa care se strecoara printr-o sita fina.
Se calesc legumele si patrunjelul tocat in ulei. Se adauga zeama de carne si curcuma. Se fierb ingredientele 15 minute. Intre timp se modeleaza cu mana mici perisoare din mixtura de carne si ou.
Se adauga taiteii si perisoarele la shorba. Se fierb 5 minute, apoi se potriveste de sare si piper. Se toarna shorba in farfurii individuale si se orneaza cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.