Smochine cu miere si branza de capra

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Smochine cu miere si branza de capra
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Desi exista multe deserturi marocane din aluat cu fructe uscate, nu prea se intalnesc deserturi traditionale care sa foloseasca fructele proaspete. Acestea se consuma de obicei ca atare. Reteta de fata propune o combinatie interesanta si extrem de gustoasa.
stelute
Ingrediente : 1 kg smochine proaspete, curatate si taiate sferturi 50 g unt, taiat cubulete 100 g miere 150 g branza proaspata de capra, taiata cubulete frunze de menta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se topeste untul intr-o ticaie mare. Se adauga smochinele si se scutura tigaia ca acestea sa se acopere cu unt si sa see rumeneasca uniform. Se scot cu o spumiera si se pun deoparte.
Se adauga mierea in untul ramas in tigaie si se amesteca cu o spatula de lemn. Se reduce acest sos, la foc mediu, amestecand continuu.
Se toarna sosul de miere pe un platou. Cubuletele de banza se pun in centru, iar sferturile de smochine se asaza in jurul acestora. Se orneaza cu frunze de menta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.