Snitele de vitel in stil german

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Snitele de vitel in stil german
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 escalopuri de vitel, circa 175 g fiecare 75 g faina, asezonata 2 oua batute 120 g pesmet 2 linguri ulei de floarea-soarelui 4 linguri unt piper alb macinat mare ulei pentru uns paprika, pentru ornat arpagic, pentru ornat feliute de lamaie, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : germana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun escalopurile intre doua folii de plastic umezite si se preseaza cu un facalet pana ce raman groase doar de 4-5 mm. Se presara cu piper alb, pe ambele parti, si se preseaza pentru ca acesta sa adere bine la suprafata carnii.
Se intind, pe farfurii separate, fains si pesmetul, iar ouale se pun intr-un castronel.
Se ung feliile de carne cu putin ulei, apoi se dau prin faina. Se scutura excesul de faina, se inmoaie in ou si se dau apoi prin pesmet. Se lasa apoi, pe o farfurie, semi acoperite, timp de 30 de minute.
Se incing uleiul si jumatate din unt intr-o tigaie mare. Se prajesc la foc mediu snitelele, unul cate unul, timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Daca focul este prea iute, carnea se va intari. Se pastreaza snitelele la cald, pe masura ce se prajesc.
Se asaza snitelele pe farfurii individuale, peste ele se pune cate un cubulet din untul ramas, se orneaza cu arpagic si paprika si se servesc cu feliute de lamaie.
Ca garnitura: cartofi prajiti, piureu sau natur, paste, salata verde, castraveciori murati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.