Sola fripta cu limeta

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Sola fripta cu limeta
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Asigurati-va ca uleiul este indeajuns de fierbinte cand frigeti bucatile de sola, altfel va fi absorbit de peste si mancarea va fi prea grasa.
stelute
Ingrediente : 4 fileuri de sola, circa 1 kg in total 75 g faina 2 lingurite de sare cu aroma de usturoi 1 lingurita de piper negru, proaspat macinat ulei pentru prajit 2 limete, sucul de la 1 legatura de patrunjel tocat cateva fire de patrunjel, pentru ornat salsa de portocale si ardei iuti (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se amesteca faina, usturoiul si piperul. Mixtura se intinde pe un platou mare.
Fileurile de sola se spala, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se tavalesc apoi prin faina, pana ce sunt acoperite in mod uniform. Orice exces de faina se scutura.
Se toarna uleiul intr-o tigaie, astfel ca sa se obtina un strat gros de 2-3 cm. Se incinge uleiul pana ce un cubulet de paine adaugat in tigaie se ridica la suprafata si se rumeneste in 45-60 de secunde.
Se adauga bucatile de peste, in transe daca este necesar, si se prajesc 3-4 minute. Se scot fileurile cu o spatula si se scurg de ulei pe prosoape de hartie. Dupa ce s-au scurs, se transfera pe farfurii incalzite.
Se stoarce sucul de la o jumatate de limeta peste fiecare bucata de fileu, apoi se presara cu patrunjel tocat. Se serveste pestele imediat, acompaniat de salsa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de portocale si ardei iuti
Ingrediente : 2 ardei iuti verzi 2 portocale sau grapefruituri roz 1 ceapa mica sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se frig ardeii pe o tigaie, fara ulei, pana ce coaja lor incepe sa se carbonizeze usor si plesneste. Se pun intr-o punga de plastic inchisa, astfel ca aburul sa ramana inauntru. Se lasa sa stea 20 de minute.
Se reteaza capul si fundul fiecarei portocale sau grapefruit roz, se indeparteaza coaja si samburii. Se desface in feliute; se pun feliutele intr-un castronel.
Se scot ardeii iuti din punga si se decojesc. Se taie cotoarele, apoi se despica ardeii si se indeparteaza semintele si vinisoarele. Se toaca marunt.
Se taie ceapa in jumatate si de feliaza subtire. Se adauga ardeii si ceapa in castronul cu feliutele de portocala si se amesteca cu grija. Se asezoneaza cu sare si piper si se pune la rece.