Somn prajit cu sos Skordalia

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Somn prajit cu sos Skordalia
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg somn feliat 5 linguri faina 1 lingurita otet 2 lamai, zeama de la sare piper sos Skordalia (vezi reteta mai jos) felii de lamaie, pentru ornat masline negre, pentru ornat cateva foi de salata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se spala feliile de peste. Se scurg; se sareaza si se pipereaza, apoi se stropesc cu zeama de lamaie si otet.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se dau feliile de peste prin faina si se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti.
Se serveste cu sos Skordalia (scordolea).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Skordalia
Ingrediente : 6 linguri ulei masline 1 capatana usturoi, zdrobit 6 linguri miez de nuca macinat 8 felii (1 cm grosime) paine alba, miezul 1/2 cana lapte 1 lamaie, zeama de la 1 lingura patrunjel proaspat, tocat (optional) sare, dupa gust piper, dupa gust
Indicatii : Se inmoaie miezul de paine in lapte, se stoarce bine de tot si se amesteca intr-un castron cu usturoiul pisat. Se adauga nuca macinata si se amesteca foarte bine. In acest amestec, se adauga, putin cate putin (ca la maioneza) uleiul. Cand s-a legat ca o maioneza, se adauga zeama de lamaie si patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper.