Somon cu crusta de ierburi aromate

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Somon cu crusta de ierburi aromate
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Ierburile aromate tocate marunt creaza o crusta delicioasa pe somonul la gratar.
stelute
Ingrediente : 400 g file de somon, fara piele, gros cam de 2 cm 1/3 cana oregano proaspat, tocat grosier 1/3 cana frunze de coriandru proaspat (sau patrunjel), tocate grosier 2 cepe verzi, tocate 1 catel de usturoi 1 lingura zeama proaspata de lamaie 2 lingurite ulei de masline 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 22 minute
Indicatii :

Se spala pestele si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie in 2 bucati.
Cu un blender, se combina oregano, coriandru, ceapa verde, usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare si piper. Cu aceasta combinatie, se ung fileurile de somon pe ambele parti.
Se frige somonul pe gratar, timp de 6-8 minute (sau sub grill-ul electric din cuptor), pana cand incepe sa se desfaca daca este apasat cu furculita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.