Somon cu pesto de menta

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Somon cu pesto de menta
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 file mare de somon, circa 400 g 2 linguri frunze de menta proaspete, tocate 3 catei usturoi, tocati marunt 60 g alune intregi 25 g branza Parmesan rasa 25 g firimituri de paine proaspata (miez) ulei de masline, extra-virgin
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se scoate pestele din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se asaza apoi intr-o tava de cuptor (unsa in prealabil cu putin ulei), cu pielea in jos. Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
Se combina menta, usturoiul, alunele si branza; se adauga ulei si se proceseaza intr-un blender pana ce se obtine o pasta omogena. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust si se adauga firimiturile de paine. Se amesteca bine.
Se intinde mixtura pe fileurile de somon, in strat nu prea gros, totusi destul cat sa formeze o crusta. Se introduce tava la cuptor si se lasa 10-12 minute (pana ce pestele este facut).
Se serveste cu orez fiert, sau cartofi natur.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.