Somon in sos de mango si ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Somon in sos de mango si ghimbir
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 medalioane de somon, circa 275 g fiecare putin suc de lamaie 2 catei de usturoi pisati 1 lingurita de tarhon uscat, sfaramat intre degete 2 salote (sau cepe mici si mai dulci) tocate 1 rosie, tocata 1 mango mare si copt, curatat de coaja si tocat 150 ml zeama de peste sau apa 1 lingura de sirop de la un borcanel de ghimbir conservat 2 linguri de unt sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se pun medalioanele de somon intr-un vas adanc, pe un singur strat, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu usturoi, tarhon, sare si piper. Se acopera vasul si se lasa la frigider, la marinat, cel putin 1 ora.
Intre timp, se pun salotele, rosiile si mango intr-un blender si se proceseaza pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga zeama de peste (sau apa) si sucul de ghimbir, se amesteca si se pune sosul deoparte.
Se topeste untul intr-o tigaie si se prajesc medalioanele de somon circa 3 minute pe fiecare parte.
Se adauga sos de mango, rosii si ghimbir, se acopera tigaia si se gateste 5 minute, pana ce somonul este facut iar carnea se desprinde usor cu furculita.
Se transfera pestele pe farfurii individuale. Se incinge sosul, se potriveste de sare, piper si suc de lamaie si se toarna peste peste. Se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.