Somon la cuptor cu rozmarin si lamaie

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Somon la cuptor cu rozmarin si lamaie
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 legaturi de rozmarin proaspat 1 ceapa rosie mare, taiata felii subtiri 1 kg fileuri de somon, cu piele 2 lamai mari, taiate rondele 1/3 cana ulei de masline sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se asaza o legatura de rozmarin pe fundul unei tavi de cuptor, intr-un singur strat. Peste rozmarin se asaza, tot pe un singur strat, feliutele de ceapa, apoi, peste acestea, fileurile de somon, cu partea cu piele in jos. Se presara somonul cu sare si piper si se acopera cu cealalta legatura de rozmarin. Peste rozmarin se asaza feliutele de lamaie si se stropeste totul cu ulei de masline. Se sareaza si se pipereaza.
Se introduce tava 20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil la 250 °C.
Se serveste pestele cald, cu feliute de ceapa si lamaie, si cu o garnitura de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.