Somon la gratar cu maioneza si tarhon

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Somon la gratar cu maioneza si tarhon
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Fileurile delicate de somon sunt mult mai usor de manevrat daca le puneti pe folie de aluminiu. Ca sa le serviti, lasati-le sa alunece de pe folie direct pe farfurie. Sosul de tarhon se poate prepara atat cu smantana, cat si cu maioneza.
stelute
Ingrediente : 450-680 g fileuri de somon 1/4 cana de smantana 2 cepe verzi, tocate 1 lingura suc de lamaie 2 lingurite tarhon proaspat, tocat, sau 1/2 lingurita tarhon uscat 1 lingura unt, moale 1 lamaie, taiata rondele subtiri (optional) 6 crengute tarhon propaspat (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Pentru sos, se combina intr-un castron smantana, ceapa verde, sucul de lamaie si 2 lingurite de tarhon proaspat. Se acopera castronul si se pune in frigider, pana cand va fi folosit sosul.
Se pregateste o folie de aluminiu, mai lunga decat pestele. Se asaza pe folie somonul, cu pielea in jos. Se amesteca untul cu 1 lingurita de tarhon proaspat si se unge somonul cu acest amestec. Se masoara grosimea bucatilor de somon. Se incinge grill-ul din cuptor si se acopera somonii cu folia metalica, astfel incat sa fie acoperiti total.
Se asaza folia cu somon pe o tava de copt care se introduce in cuptor, pe un raft la jumatatea inaltimii acestuia. Se frige pestele cate 4 minute pentru fiecare 1 cm de grosime (sau pana cand acesta incepe sa se desfaca daca este apasat cu furculita).
Se serveste cu sos si cu o garnitura de legume, de exemplu broccoli. Dupa chef, se poate decora cu felii de lamaie si crengute de tarhon.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.