Somon Teriyaki

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Somon Teriyaki
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Teriyaki este o tehnica de gatit folosita in bucataria japoneza. Alimentele sunt gatite intr-o marinada dulce, pe baza de sos de soia. Traditional, alimentele sunt inmuiate sau unse cu marinada in timp ce sau inainte de a fi gatite.
stelute
Ingrediente : 4 fileuri de somon (cca. 200g fiecare) 2 linguri zeama de lamaie 2 lingurite ulei de arahide 1 ardei gras rosu taiat fasiute 1 ardei gras galben taiat fasiute 250 g fasole verde pastai 1 ceapa verde taiata rondele fine 1 cana sos Teriyaki (vezi reteta mai jos), pentru marinat pestele
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se combina 2/3 din sosul Teriyaki si zeama de lamaie intr-un castron; se amesteca. Se adauga somonul, se acopera si se lasa la marinat cca. 1 ora, in frigider.
Se incinge grill-ul cuptorului; somonul se asaza pe o tava de cuptor, cu pielea in sus. Se prajeste 4-6 minute, functie de grosimea fileurilor. Nu trebuie sa fie prajit prea tare pentru ca isi pierde textura si gustul.
Intre timp, se incinge uleiul la foc mediu intr-un wok sau o tigaie mare. Se adauga legumele si restul de marinada si se soteaza 3-5 minute, pana ce devin fragede.
Se asaza cate un fileu pe fiecare farfurie; se garniseste cu legume sotate in sos si cu ceapa verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos teriyaki
Ingrediente : 1/4 cana sos de soia tamary 1 cana apa 4 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, rasa marunt 3 linguri zahar brun 1 catel de usturoi, pisat 2 linguri amidon 1/4 cana apa rece
Indicatii : Se combina intr-o cratita 1 cana apa cu sos de soia, zahar brun, usturoi si ghimbir. Se amesteca bine si se da in clocot, amestecand constant.
Intre timp, se dizolva amidonul in 1/4 cana apa rece si se adauga in cratita. Se amesteca constant pana ce sosul se ingroasa. Daca sosul este prea gros, se adauga putina apa, sau sos de soia, pana ce ajunge la consistenta dorita.