Sopaipillas

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Sopaipillas
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceste pernite de aluat pot fi servite ca desert, cu miere, scortisoara, smantana, frisca si zahar pudra, sau ca atare, alaturi de supe sau mancaruri cu mult sos.
stelute
Ingrediente : 225 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita sare 25 g untura sau margarina 175 g apa calda ulei, pentru prajit miere, pentru servit scortisoara macinata, pentru servit smantana, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 30 bucati Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se cern faina si praful de copt intr-un castron. Se adauga untura si se amesteca pana ce mixtura seamana la aspect cu firimiturile de paine. Se adauga treptat apa, amestecand continuu, cat sa formeze un aluat. Se infasoara aluatul in folie (film) de plastic si se lasa la odihna circa 1 ora.
Se lucreaza cu jumatate din aluat odata; se intinde in foaie cat se poate de subtire si se taie patrate cu latura de 7-8 cm. Se procedeaza identic si cu a doua jumatate de aluat. Patretele decupate se pun deoparte.
Se toarna uleiul intr-o tigaie mare, cat sa faca un strat gros de 5 cm. Se incinge la 190 °C, sau pana cand un cubulet de paine uscata, aruncat in tigaie, se rumeneste si pluteste deasupra uleiului dupa 1 minut.
Se adauga in uleiul fierbinte cateva patrate de aluat, folosing o lingura de lemn ca sa fie impinse in jos, in stratul de ulei. Se gatesc in transe, pana ce se rumenesc pe ambele parti, dupa care se scurg pe prosoape de hartie.
Cand toate sopaipillas au fost prajite, se aranjeaza pe un platou, se stropesc cu miere, se pudreaza cu scortisoara macinata si se servesc cu smantana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.