Sopes cu picadillo

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Sopes cu picadillo
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani cu masa harina 1/2 lingurita de sare 50 g untura rece 300 ml apa calda 1 lingura de ulei de masline 250 g carne de vita, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei gras rosu, curatat si tocat 4 linguri de vin alb sec 1 lingura de pasta de rosii 1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate 1 lingurita de scortisoara, macinata 1/4 lingurita de cuisoare, macinate 1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat 3 linguri de stafide 25 g fulgi de migdale frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru garnisit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se pun masa harina si sarea intr-un castron. Se trece untura rece prin razatoare si se amesteca, cu mainile, cu primele doua ingrediente, pana se incorporeaza complet. Se adauga apa calda, putin cate putin, si se amesteca pentru a se obtine un aluat care se modeleaza sub forma unei bile. Se framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, timp de 3-4 minute, apoi se pune deoparte, invelit in folie de plastic, ca sa nu se usuce.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga carnea tocata si se prajeste la foc iute, pana se rumeneste. Se adauga, amestecand, usturoiul si se gateste inca 2-3 minute.
Se adauga apoi ardeiul, vinul, pasta de rosii si condimentele. Se amesteca bine si se gateste 5 minute, apoi se adauga stafidele si migdalele. Se micsoreaza focul si se gateste inca 10 minute. Carnea trebuie sa fie facuta, iar mixtura trebuie sa fie doar putin umeda, fara mult lichid. Se pastreaza fierbinte.
Se imparte aluatul in 6 portii. Se deschide o presa de tortilla si se asaza pe ambele fete cate o folie de plastic. Se pune o portie de aluat in presa si se turteste; se obtine un disc de 10 cm diametru, mai gros decat o tortilla obisnuita. Se prepara astfel toate cele 6 portii de aluat.
Se incinge bine o tigaie sau gratar, se adauga unul dintre discurile de aluat si se frige pana ce incepe sa se rumeneasca si sa faca basici. Se intoarce si se gateste si pe cealalta parte, mai scurt, doar pana ce incepe sa-si schimbe culoarea. Se pune apoi pe o farfurie si se indoaie merginile, ca sa formeze muchii ridicate. Se umple cu mixtura de carne si se pastreaza calda pana ce se pregatesc identic si celelalte sopes. Se orneaza cu frunze de coriandru si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.