Sos a la Bolognese

Cautare:
SMS Fotbal
/ sosuri si paste
Sos a la Bolognese
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Se fierb pastele pana ce sunt al dente si se servesc cu sosul a la Bolognese.
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline 4 felii de bacon, taiate bucatele 1 ceapa mare, tocata 1 catel usturoi, tocat 500 g carne macra de vita, tocata 250 g carne macra de porc, tocata 250 g ciupercute proaspete, tocate 2 morcovi, rasi 1 tulpina de telina, tocata 1 cutie (750 g) rosii 150 g sos de rosii 1/2 cana vin alb sec 1/2 cana supa de pui 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 lingurita oregano uscat sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul la foc mediu si se soteaza bacon-ul, usturoiul si ceapa pana ce baconul este rumenit si crocant; se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte.
Intr-o cratita, se rumenesc carnea de vita si cea de porc. Se scurge excesul de grasime si se adauga in cratita bacon-ul impreuna cu ciupercile, morcovii, telina, rosiile, sucul de rosii, vin, supa, busuioc, oregano, sare si piper. Se acopera, se reduce flacara si se fierbe inabusit 1 ora, amestecand ocazional.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.