Sos aromat de ardei iuti

Cautare:
SMS Fotbal
anexe / sos
Sos aromat de ardei iuti
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 125 g unt + 2 linguri 2 cepe mari, tocate 2 1/2 lingurite ardei iute uscat si macinat 3 lingurite Creole Seasoning (vezi reteta la mai jos) 1 cana supa de vita sau de legume 110 g ciuperci feliate 2 cani smantana 1/4 lingurita sare 1/2 lingurita zahar brun
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 1 litru Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se topeste untul (125 g) intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste, amestecand frecvent, cca. 15 minute, pana se rumeneste. Se adauga ardeiul iute pisat si 1 lingura de Creole Seasoning, amestecand constant, 2-3 minute.
Se adauga supa, se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 5 minute, amestecand frecvent. Se ia de pe foc, apoi se proceseaza mixtura, transformand-o intr-un piureu cu ajutorul unui blender. Se pune deoparte.
Se adauga 1 lingura din untul ramas in tigaie, la foc iute. Se adauga ciupercile si restul de Creole Seasoning si se soteaza 3 minute. Se readuce piureul in tigaie, se da in clocot, apoi se micsoreaza focul la mediu.
Se adauga smantana, zaharul si sarea. Se da in clocot si se fierbe incet 5 minute. Se adauga ultima lingura de unt si se pune deoparte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Creole Seasoning
Ingrediente : 2 linguri de praf de ceapa 2 linguri de praf de usturoi 2 linguri de oregano uscat 2 linguri de busuioc uscat 1 lingura de cimbru uscat 1 lingura de piper negru, pisat 1 lingura de piper alb, pisat 1 lingura de piper de Cayenne 5 linguri de paprika 3 linguri de sare
Indicatii : Se combina ingredientele intr-un castron mic. Se pastreaza in recipiente bine inchise, la adapost de umezeala si caldura.