Sos de alune

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / dip-uri
Sos de alune
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Se foloseste ca dip pentru frigarui (satay) de pui, peste si fructe de mare.
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de alune 1/2 limeta, sucul de la 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 100 g unt de arahide 30 g alune macinate grosier 6-8 linguri de apa 12 frigari subtiri de lemn orez fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul de alune intr-o tigaie mare si se prajesc 5 minute ceapa, ardeiul iute si usturoiul, la foc mic, amestecand ocazional.
Intre timp, se amesteca untul de arahide cu alunele macinate, ca sa se obtine o mixtura cat mai omogena. Se adauga aceasta mixtura in tigaie, urmata de apa si sucul de limeta; se gatesc ingredientele la foc mic, amestecand constant, pana ce untul de arahide s-a inmuiat indeajuns ca amestecul sa atinga consistenta unui dip (se poate adauga apa daca se doreste o consistenta mai subtire).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.