Sos de ardei chipotle

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / marinade
Sos de ardei chipotle
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ardeii iuti chipotle sunt de fapt ardei iuti jalapeno, uscati si afumati. Gustul lor afumat face ca acest sos sa fie ideal pentru carnea gatita pe gratar, fie ca marinada, fie ca acompaniament.
stelute
Ingrediente : 500 g rosii 5 ardei chipotle 3 catei de usturoi, tocati 150 ml vin rosu 1 lingurita oregano uscat 60 ml miere 1 lingurita mustar 1/2 lingurita piper negru macinat sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se taie rosiile in sferturi si se asaza pe o tava de copt. Se coc 45-60 de minute, pana ce se inmoaie si incep sa se rumeneasca.
Intre timp, se inmoaie ardeii intr-un castron cu apa rece, circa 20 de minute, pana ce se inmoaie. Se indeparteaza coditele, ardeii se despica pe lungime si se razuiesc semintele cu un cutit ascutit. Carnea ardeilor se toaca.
Se scot rosiile din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, apoi se decojesc si, pentru un sos cat mai omogen, se pot indeparta si semintele. Se toaca apoi si se pun intr-un blender. Se adauga ardeii tocati, usturoiul si vinul rosu. Se proceseaza pana se obtine o pasta omogena, apoi se adauga oregano, miere, mustar si piper negru. Se proceseaza rapid, cat sa se amestece, apoi se potriveste de sare.
Se transfera mixtura intr-o craticioara, pe foc moderat. Se amesteca sosul pana ce da in clocot. Se micsoreaza flacara la minim si se fierbe sosul 10 minute, amestecand ocazional, pana ce se mai reduce putin si se ingroasa.
Se serveste atat cald cat si rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.