Sos de ardei guajillo

Cautare:
SMS Fotbal
/ sosuri si paste
Sos de ardei guajillo
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Acest sos se poate servi alaturi de enchiladas sau legume gatite in aburi. Merge bine si cu carne de porc si, in cantitati mici, pentru a asezona supe si tocane. Ardeii iuti ii dau un gust complex, un pic iute si fructat.
stelute
Ingrediente : 2 rosii, circa 200 g in total 2 ardei grasi rosii, curatati de seminte si taiati in patru 3 catei de usturoi, cu coaja cu tot 2 ardei iuti ancho 2 ardei iuti guajillo 2 linguri pasta de rosii 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita zahar brun 300 ml zeama de carne de pasare (sau supa obtinuta din cubulete de concentrat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 15 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se taie rosiile in patru si se pun pe o tava de copt, impreuna cu ardeii si cateii de usturoi. Se coc 45-60 de minute, pana ce legumele se inmoaie si incep sa se rumeneasca, iar usturoiul s-a inmuiat.
Intre timp, se inmoaie ardeii iuti intr-un castron cu apa rece, circa 20 de minute, pana ce se inmoaie. Se indeparteaza coditele, ardeii se despica pe lungime si se razuiesc semintele cu un cutit ascutit. Carnea ardeilor se toaca.
Se pun ardeii grasi intr-o punga solida de plastic care se inchide ca sa pastreze aburul in interior. Se lasa asa 20 de minute, apoi se decojesc ardeii grasi. Se decojesc rosiile, iar ardeii se scot din punga si se decojesc. Se indeparteaza cotoarele si semintele si se toaca.
Se pun intr-un blender, se adauga rosiile; usturoiul se stoarce din coaja si se adauga in blender impreuna cu ardeii iuti. Se proceseaza mixtura pana se omogenizeza putin, apoi se adauga pasta de rosii, oregano, zaharul brun si zeama de carne. S eproceseaza pana ce amestecul se omogenizeaza bine.
Se transfera mixtura intr-o craticioara, pe foc moderat. Se amesteca sosul pana ce da in clocot. Se micsoreaza flacara la minim si se fierbe sosul 10-15 minute, amestecand ocazional, pana ce se reduce la aproximativ jumatate. Se transfera intr-un castron si se serveste imediat, sau se lasa sa se raceasca, dupa care se acopera si se pune in frigider, unde se poate depozita circa 1 saptamana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.