Sos de mure cu ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
/ sosuri si paste
Sos de mure cu ghimbir
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/2 cana zahar 1/2 cana sirop de artar 1/2 cana apa 1 1/2 lingurita coaja de limeta taiata fideluta 2 linguri zeama de limeta 320 g mure congelata 1 lingurita ghimbir proaspat, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : canadiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 cani Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Intr-o cratita medie se amesteca zaharul, siropul de artar, apa, coaja si zeama de lamaie verde. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe (fara sa se acopere cratita) 3 minute, sau pana ce zaharul se dizolva.
Se adauga fructele si se fierbe alte 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga ghimbirul si se fierbe amestecul inca 6 minute, amestecand ocazional, pana cand fructele se desfac iar mixtura incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se transfera intr-un borcan cu capac si se raceste la frigider timp de 3 zile.
Inainte de a se folosi, se scoate din frigider si se lasa sa stea 30 de minute la temperatura camerei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.