Sos de rosii cu busuioc

Cautare:
/ sosuri si paste
Sos de rosii cu busuioc
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 rosii, curatate de coaja si de seminte, taiate cubulete 1/4 cana frunze de busuioc proaspete, tocate 1 ceapa mare, tocata 3 catei usturoi, tocati 1/2 cana ulei de masline sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Intr-o cratita, se gatesc rosiile la foc mediu, pana ce se inmoaie. Intre timp, intr-o tigaie se soteaza ceapa si usturoiul in ulei, pana ce ceapa devine transparenta.
Se adauga ceapa si usturoiul in cratita unde sunt rosiile si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa sa fiarba incet, la foc mic, cca. 2 ore, pana ce se ingroasa sosul.
Se ia cratita de pe foc, se lasa 5 minute sa se raceasca putin, apoi se adauga busuiocul si se amesteca.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.