Sos din pasta de susan

Cautare:
SMS Fotbal
anexe / sos
Sos din pasta de susan
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Este un sos folosit adesea alaturi de taitei. Se poate varia proportia ingredientelor pentru a obtine un gust de susan mai pregnant, sau mai multa iuteala.
stelute
Ingrediente : 1 lingura zahar 1 lingura ulei de susan 55 g pasta de susan 1 lingura ulei aromat cu ardei iute (vezi reteta mai jos) 2 lingurite sos de soia dark 1 lingura otet negru chinezesc
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 5 minute
Indicatii :

Se amesteca viguros toate ingredientele pana ce sosul se face omogen si gros.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Ulei aromat cu ardei iute
Ingrediente : 10-12 ardei iuti mici (3-5 cm lungime) si uscati 1/2 cana ulei de alune 1 lingura ulei de susan (optional)
Indicatii : Se indeparteaza coditele ardeilor, se curata de seminte si se toaca mai grosier, sau se proceseaza 20 de secunde intr-un blender. Se pun apoi intr-un borcan termorezistent dotat cu un capac ermetic.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu, pana ce incepe sa fumege. Se continua incalzirea alte 20-30 de secunde. Se ia tigaia de pe flacara. Se asteapta 3 minute, ca sa se raceasca pe la 225-240 °C.
Se toarna uleiul peste fulgii de ardei iute si se adauga uleiul de susan. Se lasa sa se raceasca, cel putin 1 ora, pentru a da timp gusturilor sa se amestece, si se strecoara uleiul. Fulgii de ardei iute se pot pastra pentru a fi folositi in alte retete. Bine inchis si pastrat la frigider, uleiul rezista cel putin 1 luna.
Se foloseste pentru asezonarea diferitelor retete sau ca dip.