Sos din seminte de dovleac

Cautare:
SMS Fotbal
/ sosuri si paste
Sos din seminte de dovleac
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Acest sos se serveste alaturi de carne sau legume. Se poate raci si servi ca dip.
stelute
Ingrediente : 130 g seminte de dovleac, crude 500 g rosii taiate in sferturi 2 catei de usturoi, pisati 300 ml zeama de carne de pasare 1 lingura ulei de porumb 3 linguri sos rosu de ardei iute sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se incinge bine de tot o tigaie mare. Se adauga semintele de dovleac si se frig la foc mediu, amestecand constant. Semintele vor incepe sa sara si sa transpire; nu trebuie lasate sa se arda, caci vor da gust amarui sosului, de aceea amestecarea trebuie sa fie continua.
Se pun rosiile pe o tava de copt. Se coc 45-60 de minute, pana ce se fac moi, iar coaja incepe sa crape si sa se innegreasca. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, ca sa poata fi manuite, apoi se decojesc.
Se pun semintele de dovleac intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un amestec omogen. Se adauga rosiile si se proceseaza 1-2 minute, apoi usturoiul si zeama de carne si se mai proceseaza inca 1 minut.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga sosul rosu de ardei iuti si se gateste 2-3 minute, amestecand constant. Se adauga mixtura din blender si se da in clocot, amestecand continuu.
Se fierbe sosul 20 de minute, amestecand frcvent, pana ce se ingroasa si se reduce cam la jumatate. Se potriveste de sare.
Sosul rezista in frigider circa 1 saptamana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.