Sos Kochujang

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / dip-uri
Sos Kochujang
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri pasta kochujang (vezi reteta mai jos) 2 catei usturoi, tocati marunt si zdrobiti 1 lingurita otet 1 lingura sos de soia 1 lingurita ulei de susan 2 lingurite seminte de susan prajite 2 cepe verzi, taiate fin pe diagonala 2 lingurite zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : coreeana Grad de dificultate: usor Cantitate : 1/4 cana Durata : 0 ore 10 minute
Indicatii :

Se amesteca toate ingredientele. Rezista cateva luni in frigider.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta de curry Panaeng
Ingrediente : 8 ardei iuti mari, rosii, uscati 2 lingurite de pasta de creveti 3 salote, tocate 5 cm bucata de galangal, tocata 8 catei de usturoi, tocati 4 linguri de radacina de coriandru, tocata 3 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingura sos de peste 2 linguri de ulei de alune 1 lingurita de sare 6 linguri de unt de arahide crocant (amestecat cu bucatele de arahide)
Indicatii : Se taie coditele ardeilor iuti si se pun intr-un castron. Se acopera cu apa fierbinte si se lasa 35-40 de minute, la inmuiat.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun ardeii iuti, si apa in care s-au inmuiat, intr-un blender. Se adauga pasta de creveti, salote, galangal, usturoi, radacina de oriandru si lemongrass si se proceseaza pana se fac pasta. Se adauga coaja rasa de limeta, sos de peste, ulei si sare si se proceseaza din nou. Se adauga untul de arahide si se continua, pana se obtine o pasta groasa.