Sos (pasta) de prune

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / dip-uri
Sos (pasta) de prune
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g prune, taiate in jumatate si curatate de samburi 500 g caise, taiate in jumatate si curatate de samburi 2 1/4 cani cu otet de mere 3/4 cana apa 1 cana cu zahar brun 1 cana cu zahar alb 1/2 cana cu suc de lamaie 1/4 cana cu ghimbir, tocat 1 ceapa mica, feliata 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat 2 catei de usturoi, feliati 4 lingurite de sare 1 lingura de seminte de mustar, prajite 1 rulou de scortisoara
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 1 kg Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca prunele cu caise, 1 1/4 cana cu otet si apa, intr-o oala. Se gatesc la foc moderat 5 minute. Se micsoreaza flacara si se fierbe mixtura 15 minute, fara capac.

Se combina, in alta oala, 1 cana cu otet de mere, zaharul brun si alb si sucul de lamaie. Se fierbe mixtura 10 minute.

Se amesteca restul ingredientelor (ghimbir, ceapa, ardei iute, usturoi, sare, seminte de mustar, scortisoara).

Se amesteca cele trei seturi de ingrediente si se fierb 45 de minute. Se scoate scortisoara. Se proceseaza mixtura cu un blender pana se obtine un piure omogern. Se readuce piureul in oala si se fierbe pana ce se ingroasa.
Toarna mixtura intr-un borcan sterilizat si se lasa sa se raceasca. Se acopera borcanul ermetic si se pastreaza in loc intunecos si rece. Rezista 2 saptamani.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.