Sos puttanesca

Cautare:
SMS Fotbal
/ sosuri si paste
Sos puttanesca
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 catei de usturoi tocati ulei de masline cateva ramurele de busuioc tocate cateva fire de oregano, tocate marunt 1 ardei iute rosu intreg, intepat cu furculita in cateva locuri 500 g rosii lunguiete intregi, din conserva 1/2 cana masline curatate de samburi si zdrobite cu furculita 2 fileuri de ansoa 2 linguri capere 1 lingurita otet balsamic sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 500 ml Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga apoi usturoiul, ardeiul iute si ierburile aromate tocate. Se soteaza 1-2 minute, apoi se adauga rosiile, caperele si maslinele, se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe la foc mic, amestecand ocazional, timp de 30 de minute.
Se scoate ardeiul iute si se zdrobeste mixtura de rosii cu o furculita (sau se proceseaza cu un blender; atentie, amestecul este fierbinte!); se potriveste din nou de sare si piper, se adauga otet balsamic si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.