Sos Veloute cu pasta de curry

Cautare:
SMS Fotbal
/
Sos Veloute cu pasta de curry
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Gustul sosului final trebuie sa fie delicat si nu prea iute. Se potriveste bine cu orice fel de carne. Zeama de carne folosita la prepararea sosului trebuie sa fie preparata din carnea ce intra in componenta felului de mancare principal.
stelute
Ingrediente : 4 salote tocate marunt cateva fire de cimbru 15 g unt 300 ml vin alb sec 75 ml vermut 375 ml zeama de carne de pasare (sau vita, sau peste) 375 ml smantana grasa 1/2 lingura pasta de curry
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 500 ml Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se inabusa incet salotele si cimbrul intr-o cratita acoperita cu capac, in unt topit, la foc mic. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga vinul si vermutul. Se mareste flacara si se da in clocot, amestecand.
Se micsoreaza flacara si se fierbe incet, fara capac, circa 25 de minute, sau pana cand lichidul s-a evaporat pierzand doua treimi si are o consistenta de sirop. In timpul fierberii se amesteca ocazional.
Se adauga zeama de carne, se amesteca si se da din nou in clocot. Se gateste 20 de minute, fara capac, la foc iute, pana ce lichidul se reduce la jumatate.
Se adauga smantana si se amesteca bine. Se da din nou in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se continua fierberea, fara capac, pana cand sosul s-a redus la jumatate si s-a ingrosat.
Dupa aceasta reducere, sosul trebuie sa fie indeajuns de gros ca sa adere la fundul unei linguri de lemn. Daca este prea lichid, se continua reducerea inca 5 minute.
Cu 5 minute inainte de a se termina gatitul, se adauga pasta de curry si se amesteca bine.
Inainte de a servi sosul, se strecoara printr-o sita fina. Daca sosul nu se foloseste imediat, se pastreaza la cald in bain-marie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.