Sos verde de tomatillos

Cautare:
SMS Fotbal
/ sosuri si paste
Sos verde de tomatillos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Acest sos, cu culoarea sa verde, caracteristica, si cu gustul picant, este foarte potrivit pentru enchiladas. Cand se adauga smantana, este excelent pentru peste fiert sau piept de pui. Tomatillos proaspete sunt greu de gasit in afara Mexicului, dar sosul poate fi preparat si cu tomatillos din cutie.
stelute
Ingrediente : 300 g tomatillos proaspete (sau din cutie, bine scurse) 120 ml supa concentrata de legume 2 ardei iuti serrano, proaspeti 4 catei de usturoi, pisati 1 lingura ulei de masline 1 legatura de coriandru, tocata 120 ml smantana grasa (optional) sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Daca se utilizeaza tomatillos proaspete, se indeparteaza coaja, iar tomatillos se taie in sferturi. Se pun intr-o oala, se adauga supa si se fierb, la foc moderat, 8-10 minute, pana ce pulpa de tomatillos este moale si trasnparenta.
Se despica ardeii iuti si se indeparteaza semintele si coditele. Se toaca si se pun intr-un blender impreuna cu usturoiul.
Se adauga in blender tomatillos fierte, impreuna cu lichidul in care au fost gatite, si se proceseaza cateva minute, pana ce mixtura este aproape omogena. Daca se folosesc tomatillos din cutie, acestea doar se taie in patru si se pun in blender impreuna cu doar 60 ml supa, alaturi de ardeii iuti si de usturoi.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga piureul de tomatillos. Se micsoreaza flacara si se gateste incet, amestecand, circa 5 minute, pana ce sosul se ingroasa. Trebuie amestecat continuu, pentru ca sosul are tendinta sa se prinda de tigaie si sa se arda.
Se adauga coriandrul tocat si se sareaza. Se mai gateste cateva minute, amestecand.
Se adauga smantana si se mai tine pe foc pana ce toata mixtura este bine incinsa. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.