Sou choi cheung gyun - Pachetele de primavara vegetariene

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Sou choi cheung gyun - Pachetele de primavara vegetariene
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Aceasta reteta foloseste foi subtiri de aluat din grau, dar se pot folosi si foi de hartie de orez, unse cu apa ca sa se inmoaie si sa fie mai elastice; sunt mai usor de manuit decat foile de aluat din grau.
stelute
Ingrediente : 6 ciuperci chinezesti uscate, inmuiate 20 de minute in apa calda 55 g taitei de celofan chinezesti, nmuiati 20 de minute in apa calda 2 linguri ulei de alune 1 lingura ghimbir tocat marunt 100 g morcov taiat julienne 100 g varza, taiata fideluta 1 lingura ceapa verde tocata 1 lingura sos de soia light 85 g tofu moale, taiat cubulete 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper alb 1/4 lingurita zahar 20 de foi subtiri de aluat de grau, pentru pachetele 1 albus de ou batut ulei pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 18-20 pachetele Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se storc bine ciupercile inmuiate si se toaca, aruncand tulpinile mai tari.
Se incinge un wok, se adauga uleiul de arahide si se lasa sa devina foarte fierbinte. Se adauga ghimbirul si se prajeste amestecand continuu,m pana ce elibereaza aroma. Se adauga ciupercile si se prajeste totul inca 2 minute.
Se adauga morocovii, varza si ceapa verde; se mai gateste, amestecand continuu, 1 minut. Se adauga tofu, se mai gateste 1 minut. Se asezoneaza cu sare, piper alb si zahar; se amesteca bine.
Se mai gateste 1-2 minute, pana ce morcovii se fac fragezi. Se ia wok-ul de pe foc si se lasa umplutura sa se raceasca.
Se pune o lingura de mixtura in capatul unei foi de aluat. Se ruleaza o data pentru a securiza umplutura, apoi se impaturesc marginile pentru a crea un rulou lung de 10 cm. Se sigileaza marginile umezindu-le cu albus de ou si presandu-le.
Se incinge in wok o cantitate destul de mare de ulei (trebuie sa fie foarte fierbinte, pana ce un cubulet de paine se rumeneste in 30 de secunde) si se prajesc rulourile circa 5 minute, in transe, pana ce sunt rumenite si crocante.
Se servesc pachetelele cu sos de soia, folosit ca dip.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.