Soubia

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Soubia
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Soubia este un termen tunisian care denumeste carnea alba a sepiei. Aceasta este amestecata cu mazare, numita jelbana. Combinatia este neobisnuita si extrem de buna la gust.
stelute
Ingrediente : 1 kg pungi de sepie 7 linguri de masline 3 cepe,feliate fin 4 catei de usturoi,zdrobiti 4 lingurite de boia dulce 3 lingurite de curcuma, pudra 2 1/2 linguri de pasta de rosii 1 ardei gras verde, taiat rondele 2 1/2 cani cu boabe proaspete de mazare 2 lingurite de seminte de chimen, macinate 3 1/2 linguri de patrunjel, tocat sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se da in clocot apa intr-o oala. Se fierb pungile de sepie cca. 5 minute.

Se taie apoi sepia in bucati romboidale, cu latura de 5-6 cm.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o cratita, se adauga ceapa, usturoiul si bucatile de sepie. Se prajesc ingredientele, amestecand frecvent, pana se rumenesc. Se presara cu curcuma si boia. Se amesteca rapid.

Se adauga pasta de rosii, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca pe foc pana da in clocot.

Se adauga 2/3 cana apa, se acopera si se fierbe inabusit 25-30 de minute.

Cand bucatile de sepie sunt destul de fragede, aproape facute, se adauga mazarea, rondelele de ardei, chimenul si patrunjelul tocat. Se fierbe incet 5 minute. Se potriveste de sare si piper si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.