Soutzoukakia – Chiftele cu sos de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Soutzoukakia – Chiftele cu sos de rosii
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg carne de vita, tocata 6 catei usturoi, tocati marunt 1 lingurita seminte de chimen 1/4 cana vin alb sec 3 felii de paine alba, inmuiate in apa 1 ou batut 1/4 cana ulei de masline faina, pentru prajit ulei, pentru prajit 3 rosii, curatate de coaja, pasate 3 cani apa 1 lingurita unt 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita ienibahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Intr-un castron mare se amesteca toate ingredientele (cu exceptia rosiilor, apei, untului, scortisoarei si a ienibaharului) folosind mainile. Se modeleaza mai multe soutzoukakia, de forma alungita, se dau prin faina si se pun la prajit in ulei incins (deep-fry).
Intre timp, se pregateste un sos amestecand rosiile, apa, untul, scortisoara si ienibaharul intr-o cratita, la foc mediu. Inainte de a se ingrosa sosul, se transfera in cratita si soutzoukakia si se lasa la fiert, la foc mic, inca 10-15 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.