Soutzoukakia Smyrneika - Chiftele de vita cu sos de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Soutzoukakia Smyrneika - Chiftele de vita cu sos de rosii
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Este o reteta originara din regiunea fostului oras grecesc Smirna, acum Izmir, in Turcia.
stelute
Ingrediente : 500 g carne de vita tocata 4 catei de usturoi 1 lingurita seminte de chimen macinate 1 cutie de rosii decojite 1/2 lingurita zahar 3 linguri de unt 5 cm bucata scortisoara 6 linguri otet sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron carnea tocata cu sare, piper, usturoi si chimen. Se framanta bine cu mainile si se formeaza chiftelute cilindrice.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelutele. Se scurg apoi de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se paseaza rosiile si se pun intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga unt, scortisoara, sare si zahar. Se fierbe inabusit sosul pana scade la consistenta dorita, apoi se adauga chiftelutele impreuna cu putina apa. Se fierb inca 15 minute.
Se serveste cu orez sau piure de cartofi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.