Spaghete cu chiftele si sos rosu

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Spaghete cu chiftele si sos rosu
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne tocata (porc, vita, sau amestec de porc si vita) 2 cepe mici, tocata marunt 1 ou 3 linguri de smantana 1 lingura de verdeturi mixte proaspete, tocate, ca cimbru si patrunjel 2 linguri de ulei de masline extra virgin 340 g spaghete sare si piper busuioc proaspat, taiat fideluta, pentru ornat 1 ardei gras rosu, mic, curatat de seminte si tocat 55 g ciuperci, tocate 1 tulpina de telina, tocata 1 catel mare de usturoi, pisat 300 ml vin rosu 200 ml bulion de vita 1 cutie cu rosii tocate, circa 400 g 1 bouquet garni (fire de rozmarin, cimbru si o foaie de dafin, legate cu o sforicica)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 5 minute
Indicatii :

Se amesteca bine carnea tocata cu jumatae din ceapa, ou, faina si verdeturi. Se asezoneaza cu sare si piper. Se imparte mixtura in 25-30 de portii. Se presara mainile cu faina si se ruleaza portiile ca sa se obtina chiftele rotunde.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, neaderenta, si se prajesc chiftelele, rostogolindu-le din cand in cand, timp de 8-10 minute, sau pana cand se rumenesc uniform. (Se face asta in transe, daca este nevoie.) Se foloseste o spumiera pentru a scoate chiftelele din tigaie si a se pune deoparte.
Pentru sosul rosu, se adauga in sosul ramas in tigaie restul de ceapa, ardeiul gras, ciupercile, telina si usturoiul si se gatesc 3 minute, amestecand frecvent. Se toarna in tigaie vinul si se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe sosul incet, 5 minute, sau pana cand lichidul s-a redus la jumatate.
Se adauga bulionul, rosiile, cu suc cu tot, si bouquet garni-ul. Se da mixtura in clocot, se micsoreaza apoi flacara si se fierbe 10 minute.
Se aduc chiftelele inapoi in tigaie si se amesteca in sos. Se fierb la foc mic 10 minute.
Intre timp, se fierb spaghetele 10-12 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine.
Se gusta sosul si se potriveste asezonarea, daca este nevoie. Se arunca bouquet garni-ul. Se impart spaghetele intre cele 4 farfurii individuale, iar peste ele se pun chiftelele si sosul lor. Se orneaza cu busuioc si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.