Spaghete cu sos de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Spaghete cu sos de rosii
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g spaghete 1 kg rosii coapte tocate 1 catel de usturoi 1 ceapa taiata in sferturi 1 morcov tocat 1 tulpina de telina tocata cateva frunze de busuioc ulei de masline extra virgin unt branza Parmesan rasa sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun rosiile intr-o cratita, impreuna cu usturoiul, ceapa, busuiocul, morcovul si telina; se asezoneaza cu sare si piper, dupa care se da totul in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet circa 1 ora.
Se proceseaza sosul printr-un blender, pana se obtine o pasta omogena si potriveste de sare si piper.
Se fierb spaghetele in apa clocotita, cu putina sare. In acelasi timp, in alta cratita, se incinge uleiul si se adauga sosul de rosii; se gateste 5 minute.
Cand spaghetele sunt facute, se scurg si se adauga la sosul de rosii, impreuna cu cateva frunze de busuioc, un cubulet de unt si parmesan ras din belsug.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.