Spanac cu Chana Dahl

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Spanac cu Chana Dahl
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Chana Dahl este linte galbena careia i s-a indepartat coaja exterioara, iar apoi boabele sunt despicate. Acest lucru se realizeaza de obicei industrial, dar se poate realiza si acasa, inmuind lintea peste noapte in apa si apoi indepartand cojile prin plasarea boabelor intre prosoape curata si frecarea lor cu un rulou. Cojile sunt indepartate prin frecare de prosop, iar ruloul despica boabele decorticate. Este o excelenta garnitura vegetariana pentru orice fel de curry.
stelute
Ingrediente : 4 linguri de chana dahl 6 linguri de ulei 1 lingurita de amestec de seminte de mustar si de ceapa 4 ardei iuti rosii, uscati 350 g frunze de spanac, spalate si scurse 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 1 lingurita de boabe de coriandru, macinate 1 lingurita de seminte de chimion, macinate 1 lingurita de sare 1 lingurita de boia iute 2 linguri de suc de lamaie 1 ardei iute verde proaspat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 13 ore 0 minute
Indicatii :

Se inmoaie chana dahl in apa rece minim 3 ore, preferabil pestre noapte. Se pune lintea intr-o oala, se acopera cu apa rece si se da in clocot, la foc iute. Se micsoreaza flacara la mediu si se fierbe 30 de minute. Se scurge.
Se incinge uleiul intr-o cratita. Se adauga amestecul de seminte de ceapa si mustar impreuna cu ardeii iuti uscati si se prajesc, amestecand constant, pana ce se rumenesc.
Se adauga spanacul bine scurs, amestecand cu grija. Se adauga ghimbir, coriandru, chimion, sare si boia; se micsoreaza flacara si se gateste mixtura la foc mic, timp de 7-10 minute.
Se adauga lintea si se amesteca cu grija, ca boabele sa nu se sfarame.
Se transfera mixtura pe un platou, se stropeste cu suc de lamaie si se orneaza cu ardei iute proaspat. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.