Spata de miel cu caise

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Spata de miel cu caise
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Spata de miel, numita “delaa” in araba, este una dintre bucatele preferate ale marocanilor.
stelute
Ingrediente : 100 g caise uscate 2 spate de miel, circa 1 kg fiecare 4 linguri de ulei de alune 2 cepe, tocate 3 rulouri de scortisoara 1/2 lingurita de firisoare de sofran 1 lingurita de sofran pudra 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita de ghimbir macinat 1 legatura de patrunjel proaspat, tocata 1 legatura de coriandru proaspat, tocata 150 g prune 1 lamaie, taiata felii 50 g zahar 40 g unt sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie caisele intr-un castron cu apa calduta. Se spala carnea si se practica pe suprafata ei niste taieturi incrucisate, ca un model de romburi.
Se incing 2 linguri de ulei de alune intr-o cratita mare. Se adauga ceapa, carnea, 2 rulouri de scortisoara, firele si praful de sofran, sare si piper. Se bateste carnea la temperatura mare, intorcand-o de cateva ori pentru a veni in contact uniform cu condimentele.
Se toarna 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de ulei de alune peste carne si se presara cu ghimbir. Se acopera apoi cu apa si se fierbe 30 de minute.
La sfarsitul acestei perioade de fierbere, se presara peste carne patrunjel si coriandru. Se gateste in continuare, alte 30 de minute.
Se pun intr-o craticioara putina apa, 1 rulou de scortisoara, feliile de lamaie, zaharul si prunele. Se fierb prunele pana ce se inmoaie.
Se scurg caisele si se soteaza intr-o craticioara in 20 g unt.
Se pune carnea pe un platou. Se fierbe sosul ramas inc ratita pana ce se reduce, la foc iute. Se adauga restul de unt si se amesteca bine, apoi se continua fierberea sosului cateva minute.
Se toarna apoi sosul peste carne, se orneaza cu caise si prune si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.