Spata de miel gatita in aburi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Spata de miel gatita in aburi
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
In Maroc, spata de miel este adesea gatita in aburi. Marocanii folosesc o bucata de material textil ca sa etanseze legatura dintre oala si sita steamerului. Materialul este framantat impreuna cu faina si apa si se intareste imediat ce steamerul devine fierbinte. In acest fel aburul este mentinut, aproape in totalitate, in vas. Mancarea se serveste alaturi de sare si chimen macinat, ca mesenii sa-si asezoneze singuri bucatele. In aburi, aromele condimentelor cu care este frecata carnea se disipeaza, ramanand doar gustul.
stelute
Ingrediente : 4 spate de miel, fiecare circa 1 kg 6 morcovi, curatati 2 cepe, decojite 2 praji, taiati bucati 1 lingura de chimen macinat 1 lingura de sare fina 1 legatura de patrunjel 1 legatura de coriandru 1 lingura de ulei de masline 150 g cartofi de dimensiuni mici, curatai 150 g napi, curatai 150 g cepe de dimensiuni mici, decojite 150 g fasole verde 200 g boabe de mazare 12 anghinari, curatate 6 zucchini (sau dovlecei mici), taiati bucati 100 g faina 2 oua
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se despica spata de miel. Se indeparteaza pe cat posibil grasimea si membranele.
Se umple oala steamerului pe trei sferturi cu apa. Se adauga 2 morcovi, cele 2 cepe mari si un praz. Se da totul in clocot.
Se freaca spata de miel cu sare si chimen. Se captuseste sita steamerului cu patrunjel si coriandru; peste verdeturi se asaza carnea. Se toarna peste ea uleiul de masline. Se pune sita deasupra oalei in care fierb legumele.
Se prepara un aluat pentru a etansa steamerul. Se amestea faina cu 2 albusuri de ou. Se framanta cu degetele pana ce se obtine un aluat elastic.
Se intinde aluatul peste imbinarea dintre oala si sita. Se acopera sita si se gateste carnea 30 de minute.
Se pune restul vegetalelor peste carne, se acopera din nou si se gateste inca 20 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.