Spatzle – Gogosele in stil german

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Spatzle – Gogosele in stil german
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Spatzle se serveste in multe gospodarii din Germania in perioada Craciunului.
stelute
Ingrediente : 2 oua 1 1/2 cana de faina 1/2 cana apa 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita praf de copt 1/2 lingurita de nucsoara 1/4 cana pesmet 1/2 cana unt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : germana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se bat ouale. Se combina cu faina, apa, sarea, praful de copt si nucsoara si se amesteca bine. Se arunca cateva lingurite din acest aluat in apa sarata in clocot. Se lasa la fiert 4-5 minute, dupa care se scot cu o spumiera. Se racesc, apoi se gusta.
Galustile ar trebui sa fie pufoase; daca sunt tari, aluatul se subtiaza cu cateva linguri de apa. Se repeta procesul de fierbere pana se epuizeaza aluatul.
Se soteaza pesmetul in unt. Se tavalesc galustile prin pesmet.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Katze       wrote on    2010 05 21 @ 19:23
Nu se gatesc numai in preajma craciunului. Späztle sant paste fainoase tipice suebe sau alemane.