Spirale crocante si picante

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Spirale crocante si picante
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 85 g faina integrala 85 g faina alba standard, plus o cantitate pentru rulare 1/4 lingurita sare 45 g unt 45 g branza Parmesan, proaspat rasa 1 ou mare 1 lingura mustar picant 1 lingurita oregano uscat, macinat 1/2 lingurita piper alb, macinat 2 linguri lapte 1 lingurita boia dulce 1 lingura seminte de susan
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se cern intr-un castron cele doua tipuri de faina si sarea, aruncand taratele ramase in sita. Se incorporeaza untul, frecand cu degetele, pana ce mixtura capata aspectul firimiturilor. Se adauga apoi branza Parmesan.
Se bat impreuna oul si laptele. Se pune deoparte 1 lingurita din aceasta mixtura, iar restul se toarna in castron, impreuna cu mustar, piper si oregano, si se amesteca pana ce se obtine un aluat ferm. Se framanta cateva secunde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana ce se omogenizeaza.
Se presara boia pe suprafata de lucru, apoi se ruleaza aluatul pentru a forma un patrat cu latura putin mai mare de 20 cm. Se taie marginile ca sa se indrepte. Se unge cu mixtura de ou si lapte pusa deoparte si se presara cu seminte de susan. Se taie patratul de aluat in jumatate, apoi se taie fasii de 10 cm lungime si 1 cm latime.
Se rasucesc fasiile si se asaza pe o tava de copt tapetata cu hartie pergament. Se preseaza usor capetele spiralelor in jos, ca sa nu se dezrasuceasca in timpul coacerii.
Se coc spiralele 5 minute, sau pana cand se rumenesc putin si se fac crocante. Se lasa sa se raceasca cateva minute pe tava de copt si apoi se servesc calde, sau se transfera pe un gratar metalic ca sa se raceasca complet.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.